Bullish? Grayscale köpte $ 500 miljoner dollar i Bitcoin på en enda dag

 24. Januar 2021      
 Bitcoin   

Grayscale köpte Bitcoin för en halv miljard dollar under det senaste dygnet, enligt Qiao Wang, en investerare vid DeFi Alliance.

Den massiva ökningen av Bitcoin-inflödet till gråskala bara en vecka efter att de öppnat sina produkter för nya investerare är en indikation på hög institutionell efterfrågan på BTC.

Institutioner, inte detaljhandel, driver Bitcoin fart

Det finns svaga tecken som tyder på att det finns detaljhandelsefterfrågan på Bitcoin Bank och andra stora kryptovalutor ännu.

Kimchi Premium i Sydkorea har inte återgått till nivåerna i början av 2018 och handelsvolymen på den japanska utbytesmarknaden för kryptovalutor är fortfarande stillastående.

Även om Binance och Coinbase såg en stor volymuppgång i december och januari, noterade Wang att Coinbases ranking i App Store sjönk under den senaste veckan. Han skrev :

”Grayscale köpte #BTC för en halv miljard dollar idag. Under tiden sjönk Coinbase från # 20 till # 80 i AppStore under den senaste veckan eller så. Gör av det som du vill. ”

Många andra mätvärden föreslår en liknande berättelse. Under 2017 och i början av 2018 ökade populariteten för nyckelordet Bitcoin på Google Trends.

Under de senaste månaderna har antalet sökare efter Bitcoin och andra större kryptovalutor varit relativt låga jämfört med 2017 års topp.

Mainstream- eller detaljhandelsefterfrågan på kryptovalutor har minskat ännu mer under den senaste veckan efter att BTC började stagnera.

Altcoins, som Ethereum och DeFi-tokens, har samlats, men det fanns inga tecken på ett tydligt inflöde av externt kapital till kryptovalutamarknaden.

Därför utlöstes rallyt antagligen av antingen sidkapital inom kryptovalutamarknaden eller vinster från BTC som flödade in i altcoins från investerare som letade efter högriskalternativ.

När skulle tjurtrenden återupptas?

Kedjeanalytiker och handlare tror att nästa Bitcoin-bull-run skulle börja när Coinbase-utflöden börjar sväva.

Utflöden från Coinbase indikerar vanligtvis en hög efterfrågan från investerare med hög nettovärde på den amerikanska marknaden.

Utflöden anses vara en positiv indikator för efterfrågan eftersom investerare eller valar med hög nettovärde föredrar att förvara sina innehav på ett säkert sätt i plånböcker som inte är vårdnadshavare eller självhushåll.

Som sådan, när utflödena från börserna ökar, visar det att investerare har BTC med en långsiktig strategi i åtanke. Ki Young Ju, VD för CryptoQuant, förklarade:

“Väntar på stort Coinbase-utflöde (10k + $ BTC). Om det händer, bör du köpa mer Bitcoin. Jag tror det är snart. ”

Men tills utflödena ökar finns det en osäkerhet om att priset på Bitcoin skulle öka på det sätt som det gjorde under slutet av december och början av januari. Volymen av BTC är betydligt lägre jämfört med de senaste veckorna, vilket också är ett betecknande tecken.