De SEC Tells Traders om weg te blijven van Bitcoin Digital

 21. November 2020      

De Securities and Exchange Commission (SEC) vertelt handelaren om ver weg te blijven van een bedrijf dat naar verluidt is onderschreven door financieel secretaris Carlos G. Dominguez III.

De firma gebruikt ook wat valse goedkeuringen van beroemdheden lijken te zijn, hoewel het bedrijf niet gereguleerd is en niet in overeenstemming is met de huidige financiële wetgeving.

SEC gaat door met het afbreken van Phony Crypto Firms

De onderneming waar de SEC naar verwijst, staat gewoon bekend als Bitcoin Trader Digital. Agenten beweren dat het bedrijf geen wettelijke licentie heeft. Daarom is het niet toegestaan om effecten te verkopen of investeringen van het publiek te verzamelen, maar dit is precies wat het bedrijf lijkt te doen via zijn website.

De SEC heeft een verklaring vrijgegeven waarin zij dit uitlegt:

Gebaseerd op onze gegevens is Bitcoin Digital niet geregistreerd bij de commissie en is het niet toegestaan om investeringen of plaatsingen van het publiek te vragen, te accepteren of aan te nemen, noch om investeringscontracten en andere vormen van effecten uit te geven. Bovendien is Bitcoin Digital ook niet opgenomen onder de geregistreerde banken, beurzen of bedrijven die zich bezighouden met digitale activa met de Bangko Sentral ng Pilipinas.

De overheidsinstelling – die ontworpen is om de verkoop van effecten te controleren en te reguleren – is de afgelopen jaren hard opgetreden tegen crypto-bedrijven. Naar verluidt hebben veel van deze bedrijven hun penningen niet geregistreerd bij de verkoop door middel van initiële muntaanbiedingen (ICO’s), hetzij uit onwetendheid of met opzet, maar de SEC behandelt bedrijven niet met enige genade, en deelt boetes uit aan wie ze maar willen.

Een van de recente gevallen betrof Kik, een nieuwe cryptocurrency onderneming die ongeveer drie jaar geleden voor het eerst zijn unieke penning uitgaf in 2017. Het bedrijf ligt sindsdien onder vuur van de SEC en heeft uiteindelijk ingestemd met een boete van 5 miljoen dollar. Terwijl Kik beweerde dat het niet akkoord gaat met het sentiment van de SEC, koos het ervoor om zich te vestigen in dat het doen van dit zou het mogelijk maken om haar activiteiten ononderbroken voort te zetten.

Bitcoin Digital wordt naar verluidt gekenmerkt door nepaantekeningen van de president van de Filippijnen, Rodrigo R. Duterte. De SEC waarschuwt dat deze goedkeuring niet echt is, en dat investeerders dus ten koste van alles moeten weglopen en het bedrijf moeten vermijden.

Hoge winsten? Dat is een grote rode vlag

De SEC zet haar verklaring aan de beleggersgemeenschap voort en legt uit:

Het publiek wordt geadviseerd niet te investeren of te stoppen met investeren in een regeling die door Bitcoin Digital wordt aangeboden en die belachelijke rendementen met weinig of geen risico’s belooft. Dit is een enorme rode vlag voor elke investerende onderneming. Toegegeven, de verantwoordelijken waarschuwen niet voor risico’s en beloven geen specifiek rendement, ze vertellen waarschijnlijk niet de waarheid.

Feit is dat crypto zeer volatiel blijft, en dat het mogelijk is om tijdens het investeringsproces nogal wat geld te verliezen, en investeerders moeten zich hier volledig van bewust zijn voordat ze in het financiële spel stappen.