Is het tijd voor een korte Bitcoin? Antwoorden OKEx CEO Als wereldwijde aandelenmarkten doorgaan met hun Uptrend

 9. Juli 2020      
 Bitcoin   

Ondanks dat de wereldeconomieën nog steeds de negatieve effecten van de COVID-19 pandemie voelen, hebben de meeste beurzen zich hersteld van de verliezen in maart, en sommigen brengen zelfs nieuwe hoogtepunten in kaart.

Dit heeft geleid tot speculaties dat de prijs van Bitcoin naar het zuiden zou kunnen gaan, en OKEx-directeur Jay Hao heeft onlangs zijn antwoord op deze kwestie gegeven.

Jay Hao onderzoekt de aandelenmarkten en Bitcoin

Zoals CryptoPotato meldde, bereikte de populaire index Nasdaq gisteren een nieuwe recordhoogte en zette vandaag zijn opwaartse beweging voort. Andere prominente Amerikaanse indexen zoals de S&P 500 en Dow Jones zijn ook in het groen en hebben zich sinds de Zwarte Donderdag in maart bijna volledig hersteld.

De situatie buiten de VS is vrij gelijkaardig. De Shanghai Shenzhen CSI 300 staat op het hoogste niveau in bijna een jaar, en de Hong Kong Hang Seng Index ligt dicht bij het pre-COVID-19 niveau.

Jay Hao, de CEO van de populaire cryptocurrency exchange OKEx, publiceerde een artikel na zogenaamd veel vragen te hebben ontvangen – „de aandelen zijn omhooggeschoten, kunnen we de Bitcoin inkorten?“ Zijn poging om een antwoord te geven op deze complexe kwestie duwde hem in de richting van verschillende factoren met betrekking tot de recente ontwikkelingen van BTC.

De eerste is het handelsvolume, dat zowel voor de derivaten als voor de spotmarkt afneemt, zoals blijkt uit de twee onderstaande grafieken van de bedrijven die de cryptocijfers monitoren – Skew en CryptoCompare.

Hao beweerde dat de algemene afnemende volatiliteit in de prestaties van Bitcoin de reden is waarom het handelsvolume van derivaten is gekelderd. „De waarde van Bitcoin-derivaten komt vooral tot uiting in het afdekken van marktrisico’s. Of het nu gaat om Bitcoin-futures of Bitcoin-opties, er is een sterke handelsvraag tijdens periodes van hoge volatiliteit“, en vice versa, voegde hij eraan toe.

Hij concludeerde dat deze afnemende gegevens „lijken te suggereren dat we de Bitcoin zouden kunnen korten“.

Maar, niet zo snel…

De prijs van Bitcoin wordt bepaald door aanzienlijk meer factoren dan alleen de handelsvolumes op de cryptocurrency beurzen. Hao bracht bijvoorbeeld de OTC-handel ter sprake, die soms „betrouwbaarder“ kan zijn omdat „het handelsvolume op de beurzen frauduleus kan zijn„.

Gegevens van Coin.dance laten zien hoe het volume de laatste tijd is veranderd op twee van de grootste peer-to-peer Bitcoin-handelsplatforms, namelijk Paxful en Localbitcoins. Terwijl Localbitcoins inderdaad een lichte daling heeft gekend, staat Paxful aan de andere kant met een continue stijging en een recentelijk geregistreerde all-time high.

De on-chain handelsgegevens van Bitcoin zorgen ook voor optimistische uitnames. Volgens een recent rapport hebben drie belangrijke on-chain marktcijfers de laatste tijd nogal indrukwekkend gepresteerd. De dagelijkse nieuwe adressen bereikten een 2 jaar durende high van 560.000 – een aantal dat niet meer is gezien sinds de parabolische prijsstijging van 2017. Als gevolg daarvan is het aantal adressen op het netwerk meer dan 670 miljoen.

Het dagelijkse aantal transacties is op het hoogste niveau in tien maanden na het bereiken van 382.000 eerder deze week. Bitcoin’s hash rate heeft zich ook hersteld van de post-halving dalingen tot bijna ATH-niveau’s, waardoor het netwerk robuuster is geworden.

De Stablecoin Supply Ratio (SSR), die de verhouding tussen het Bitcoin-aanbod en het stablecoin-aanbod (of BTC-marktcap/Stablecoin-marktcap) meet, is een andere indicator die vertrouwen geeft in de prestaties van de primaire cryptocentrische valuta. Hao schetste dat wanneer de SSR laag is, het meer „koopkracht“ biedt om BTC te kopen. En, gegevens van Glassnode bevestigen dat de SSR extreem laag is.

Hao veronachtzaamt de correlatie tussen voorraden en Bitcoin

De primaire cryptocurrency heeft de laatste tijd een verhoogde correlatie aangetoond met de meeste indexen. Hao vertelde CryptoPotato echter dat ondanks de stijgende trend, de huidige niveaus nog steeds niet voldoende zijn voor belangrijke conclusies:

„De huidige correlatiecoëfficiënt is ongeveer 0,23. Maar statistisch gezien is men van mening dat de absolute waarde van de correlatiecoëfficiënt over het algemeen boven 0,8 moet liggen om te overwegen dat A en B een sterke correlatie hebben; tussen 0,3 en 0,8 kan worden beschouwd als een zwakke correlatie, maar onder 0,3 om te overwegen dat er geen correlatie is.“

Daarom, hoewel de huidige correlatie tussen Bitcoin en voorraden meer uitgesproken is geworden, geloven we nog steeds dat er geen directe correlatie is tussen de twee.

Op basis van bovenstaande informatie concludeerde Hao dat „de aandelenmarkten inderdaad kunnen leiden tot het verlies van middelen op de crypto-markt en achter de daling van de handelsactiviteit kunnen zitten“. De fundamentals van BTC zijn echter nog steeds sterk, en zijn populariteit is niet afgenomen.

„De verschuiving van de aandacht door de opkomst van andere beleggingsproducten is slechts tijdelijk, en als individuele belegger ben ik nog steeds zeer optimistisch over het rendement van Bitcoin als een gezonde belegging“.