Vad avslöjar pris och likheter mellan Bitcoin och guld?

 10. Juli 2020      
 Bitcoin   

Bitcoin har länge kallats „digitalt guld“, och enligt sitt namn har BTC visat sig vara en butik med värde under de senaste åren, där tillgången ger bättre vinster än guld eller aktier. När det gäller guld, väl, har guld varit vördade som den stora butiken av värde sedan urminnes tider. Med tillkomsten av bitcoin verkar dock millennials och zoomers vara mer benägna mot digitalt guld eller guld 2,0.

Bitcoin v. Guld

Med miljoner som investerar i aktier eller guld tenderar det undermedvetna sinnet att ta överhanden, vilket bevis kan ses i listorna, särskilt bubblor. Starten och slutet av Tulip-manien, Dot Com-bubblan etc. följer alla en liknande trend, oavsett tidsintervall.

Bitcoin följer också en liknande trend. Diagrammet som bifogas ovan visar fraktaldannelsen mellan guld och Bitcoin. Och när det observeras kan det konstateras att cykeln 2016–2017 som följde Bitcoin var oerhört lik den för Guld under decenniet efter 1982.

Det är dock inte där alla likheter slutar. Från diagrammet som bifogas nedan kan det observeras att både guld och BTC har sett en plötslig krasch i sina priser [röd veke] följt av en våg som matchar Bitcoin nuvarande kraft.

I själva verket hade en Twitter-användare med skärmnamnet „Ethereum Jack“ tweetat en bild som visade guldcykeln före Bitcoin. Av samma sak är det tydligt att till och med volymökningarna är på plats. Därför kanske inte förväntar sig att BTC kommer att växa här inte riktigt är uteslutet.

Affär av värde

Både guld och Bitcoin, som är butiker av värde, noterar liknande prisåtgärder, en utveckling som är något att hålla ett öga på. Det är dock inte allt eftersom 90-Pearson- sambandet mellan Bitcoin och Guld också ökar.

Oavsett likheter kommer priset på Bitcoin slutligen att följa sin egen väg baserat på efterfrågan mellan köpare och säljare. Det tekniska för BTC tyder på att ett baisseartat drag kan komma att komma in snart. Detta är dock endast möjligt om priset återgår till det fallande triangelmönstret.